Kořeněná slepičí polévka s nudličkami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 14 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 195.5 mg
- Draslík 404.7 mg
- Vláknina 929.7 mg
- Vitamín A 929.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Dobře omytou a očištěnou slepici vložíme do studené osolené vody a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme pod pokličkou do změknutí masa. 
- 
                                2Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vykostíme a pokrájíme na drobné kousky. 
- 
                                3Vývar přecedíme, přidáme do něj pokrájené maso, pepř a špetku muškátového květu. Zavaříme nudličky a povaříme ještě asi 10 minut. 
- 
                                4Do hotové polévky vmícháme rozšlehaný žloutek s citronovou šťávou a posekanou petrželku. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        