Restované kuřecí maso s barevnými bramborami
Suroviny
- 13 g Anglická slanina
 - 600 g Brambory
 - 500 g Kuřecí prsa
 - 200 g Rajčata
 - 100 g Česnek
 - 200 g Paprika zelená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Estragon
 - 0.5 kávová lžička Saturejka
 - 0.5 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 521 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 109.6 mg
 - Draslík 1933.2 mg
 - Vláknina 17097 mg
 - Vitamín A 17097 mg
 - Vitamín B6 2.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 101 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do olivového oleje přidáme kari koření, oregano, estragon, saturejku a špetku tymiánu. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a vložíme do bylinkového oleje. Necháme marinovat.
 - 
                                2
Brambory uvaříme ve slupce a pak oloupeme. Nakrájíme na kostky, zelenou papriku na proužky, rajčata na větší kousky a cibuli na srpečky.
 - 
                                3
Na pánvi rozpálíme olivový olej. Nasypeme cibuli a mletou papriku. Krátce orestujeme. Přidáme zelenou papriku a kostky brambor. Nakonec přidáme rajčata a posypeme kurkumou. Vše osolíme a dobře promícháme vařečkou. Podlijeme trochou vody a přiklopíme. Krátce podusíme.
 - 
                                4
Na jiné pánvi orestujeme slaninu, kterou jsme si nakrájeli na plátky. Když je slanina orestovaná, přídáme nakrájený česnek a také orestujeme. Naložené maso vyklopíme na pánev a zprudka opečeme. Podlijeme vodou, zakapeme sójovou omáčkou a krátce podusíme.
 - 
                                5
Podáváme na talíři spolu s bramborami. Ozdobíme sekanou petrželkou.