Čínské zelí s kešu oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Zelí hlávkové červené
  • 220 g Zelí čínské
  • 100 g Ořechy Kešu
  • 2 ks Cibule červená
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 polévková lžíce Omáčka švestková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 413.7 mg
  • Vláknina 7505.5 mg
  • Vitamín A 7505.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou cibuli nakrájíme na tenké plátky, očištěné zelí nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme olej, přidáme cibuli a za stálého míchání ji opékáme asi 5 minut. Vmícháme zelí a opékáme ještě 2 minuty. Nakonec přidáme omyté listy čínského zelí a opékáme je 5 minut do změknutí.

  • 3

    Nakonec směs cibule a zelí pokapeme švestkovou omáčkou, promícháme a zahříváme k varu.

  • 4

    Hotový pokrm posypeme nasucho opraženými oříšky kešu, rozdělíme do misek a podáváme.

Komentáře k receptu