Bačův hrnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 5 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Paprika zelená
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Česnek
  • 0.5 l Jogurt bílý
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1040 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 174.3 mg
  • Draslík 962 mg
  • Vláknina 11914.6 mg
  • Vitamín A 11914.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1904.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tučnější skopové maso omyjeme a pokrájíme na větší kusy a odložíme do mísy.

  • 2

    Připravíme si zeleninu a každý druh si dáme zvlášť do misky.

  • 3

    Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno, oloupané umyté brambory a oloupaná rajčata pokrájíme na kolečka. Papriky bez jadřinců nakrájíme na proužky. Zelenou nať petržele a chilli papričky pokrájíme nadrobno.

  • 4

    Větší hlubší hrnec vymažeme olejem, na dno dáme maso a postupně budeme vrstvit zeleninu. Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme petrželkou a chilli papričkou, česnekem, a kmínem. Zalijeme vodou a přikryjeme poklicí. Dusíme při mírné teplotě tak dlouho, dokud maso a zelenina nezměknou.

  • 5

    Občas se během dušení podíváme a podlijeme vodou podle potřeby.

  • 6

    Je dobré občas s hrncem zatřást, aby se nám spodek nepřipaloval.

  • 7

    V jogurtu si rozmícháme dohladka mouku, kterou přidáme ke konci vaření. Spolu s jogurtem pokrm dusíme jen 10 minut.

  • 8

    Podáváme s chlebem jako hlavní jídlo.

  • 11

Komentáře k receptu