Sirupový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 85 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 8 polévková lžíce Sirup Golden
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 59 mg
  • Draslík 13.6 mg
  • Vláknina 1654.1 mg
  • Vitamín A 1654.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku s máslem zpracujeme v míse na drobenku. Vmícháme cukr a žloutek promíchaný se 3 lžícemi studené vody. Vypracujeme těsto.

  • 2

    Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta plát a vyložíme jím máslem vymazanou koláčovou formu. Dno propícháme vidličkou a formu vložíme na 30 minut do chladničky.

  • 3

    Zlatý sirup mírně zahřejeme v kastrůlku spolu s citronovou kůrou a šťávou. Ochutíme špetkou zázvoru.

  • 4

    Dno korpusu posypeme strouhankou a potom vlijeme připravený karamel. Necháme 5 minut stát. Ze zbylého těsta můžeme na koláč vytvarovat mřížku.

  • 5

    Vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia a pečeme 25-30 minut.

Komentáře k receptu