Brokolicová polévka s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1148 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 31.8 mg
 - Draslík 853.8 mg
 - Vláknina 14320 mg
 - Vitamín A 14320 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 125.4 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 209.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Růžičky brokolice povaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat, květák nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a zesklovatíme v hrnci na troše oleje, přidáme květák, vmícháme ovesné vločky, osmahneme a podlijeme bílým vínem a zeleninovým vývarem.
 - 
                                2
Okořeníme a při mírné teplotě vaříme asi 20 minut. Tyčovým mixérem polévku rozmixujeme a opětovně zahřejeme. Brokolicí přidáme do polévky, vmícháme mléko, přidáme krevety a vše zahřejeme. Polévku dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a ihned podáváme.