Telecí ledviny grilované

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí ledviny
  • 400 g Slanina vepřová
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 849 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 1294 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 629 mg
  • Draslík 623.8 mg
  • Vláknina 266.5 mg
  • Vitamín A 266.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí ledviny rozčtvrtíme, vepřovou slaninu nakrájíme na kostky.

  • 2

    Připravíme si 4 jehly, na které napichujeme vždy kus ledviny a kostku vepřové slaniny.

  • 3

    V misce do rozpuštěného másla vmícháme sůl, pepř a mletou papriku, promícháme, aby se koření rozpustilo.

  • 4

    Jehly dáme nad oheň, grilujeme, občas jehly otáčíme a potíráme ochuceným máslem.

  • 5

    Grilujeme přibližně 30 minut a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu