Osvěžující pórková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Pórek
  • 50 g Cibule
  • 50 g Brambory
  • 50 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 10 g Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1.25 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 699 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 124 mg
  • Vláknina 1983.3 mg
  • Vitamín A 1983.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si jemně nasekanou cibuli a pórek nakrájený na tenká kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme cibuli, přidáme pórek a necháme lehce zrůžovět, pak vsypeme nakrájené brambory a další 2 minuty zvolna opékáme. Přidáme vývar, osolíme a za občasného míchání vaříme až brambory změknou.

  • 3

    Polévku odstavíme, rozmixujeme a po zchladnutí dáme ještě řádně vychladit do lednice.

  • 4

    Před podáváním ozdobíme jednotlivé porce kopečkem lučiny a sekanou pažitkou.

Komentáře k receptu