Šunkový koktejl
Suroviny
- 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 50 g Jablka
 - 50 g Okurky nakládané
 - 200 g Šunka dušená
 - 50 g Paprika sterilovaná
 - 100 g Majonéza
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Paprika mletá pálivá
 - 1 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 574 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 147.7 mg
 - Draslík 93.5 mg
 - Vláknina 1927 mg
 - Vitamín A 1927 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.6 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dušenou šunku, vejce, jablko a okurku nakrájíme na kostičky, kapii na nudličky, přidáme hrášek a vše promícháme v misce.
 - 
                                2
Smícháme kečup s majonézou, ochutíme citronovou šťávou, paprikou a solí. Smetanu ušleháme, vmícháme do majonézové směsi, nalijeme na připravené suroviny a vše promícháme.
 - 
                                3
Směs na chvíli uložíme do chladničky.
 - 
                                4
Podáváme ve skleněných pohárech ozdobené čtvrtkou vejce natvrdo a petrželkou.