Hovězí plátky se sójovou octovou omáčkou - Jangdží móri pchjonjuk

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 339 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí kýta
  • 45 g Pórek
  • 2 g Česnek
  • 2 g Sůl
  • 3 g Oříšky piniové
  • 2 g Paprika mletá sladká
  • 18 ml Omáčka sójová
  • 22 ml Ocet kvasný lihový
  • 15 ml Voda pitná
  • 12 ks Petržel - nať
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 590.4 mg
  • Vláknina 1842.5 mg
  • Vitamín A 1842.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek a česnek oloupeme. Petrželovou nať propláchneme pod studenou vodou, červenou papričku očistíme a rozřízneme ji do tvaru květu - na konečnou ozdobu. Hovězí maso očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit. Když se voda s masem vaří, oheň zmírníme a přidáme do vývaru pórek a česnek. Maso vaříme ještě hodinu, než změkne. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru, zabalíme do bavlněné utěrky a zatížíme, aby zploštělo. Zploštělé maso nakrájíme na větší plátky proti vláknu. Smícháme přísady na octovou sojovou omáčku, pinie rozdrtíme na prášek. Plátky masa rozložíme po obvodu talířů, lístky petrželky urovnáme po obvodu kruhu z masových plátků a do středu. Růžičku z papričky dáme do středu každého talíře. Plátky masa po obvodu kruhu posypeme mletými piniemi. Podáváme studené s octovou sojovou omáčkou.

  • 2

    Octovou sojovou omáčku připravíme tak, že smícháme sojovou omáčku se lžičkou mleté papriky, octem a vodou.

Komentáře k receptu