Flíčky se sýrovou omáčkou
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 200 g Těstoviny flíčky
 - 250 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 447 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 266.1 mg
 - Draslík 30.2 mg
 - Vláknina 1134.5 mg
 - Vitamín A 1134.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 82.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Flíčky uvaříme v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a postupně do ní vmícháme smetanu. Přidáme polovinu nastrouhaného sýru a krátce povaříme.
 - 
                                3
Do částečně vychladlé omáčky zašleháme žloutky, přidáme nasekanou petrželku, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Uvařené flíčky rozložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a přelijeme omáčkou. Povrch posypeme zbylým nastrouhaným sýrem.
 - 
                                5
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.