Grilované kalamáry s džemem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 2586 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 582.5 mg
 - Draslík 1077 mg
 - Vláknina 4957.5 mg
 - Vitamín A 4957.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.2 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánev vložíme nasekané chilli papričky, rajčata, prolisovaný česnek a ostatní ingredience na džem, pozvolna dusíme 45 minut do zhoustnutí a džemové konzistence, necháme vychladnout.
 - 
                                2
Očištěné a vykuchané kalamáry zbavíme chapadel a na tělech hlubokými zářezy vytvoříme mřížku. Vložíme do mísy a zalijeme marinádou z oleje, prolisovaného česneku, soli a cukru. Promícháme, aby se marináda dostala do všech záhybů, a necháme 15 minut uležet.
 - 
                                3
Marinované kalamáry grilujeme za stálého otáčení a potírání 5 minut ze všech stran, podáváme s plátky limetky a chilli džemem.