Zadělávané dršťky s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 77879 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 639.6 mg
 - Draslík 503.7 mg
 - Vláknina 5458.9 mg
 - Vitamín A 5458.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli očistíme a nakrájíme na jemno.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, vyškvaříme a pokrájenou cibuli na ni osmahneme.
 - 
                                3
Přidáme nasekanou celerovou nať, oloupaná a nakrájená rajčata, na hrubo nasekaný česnek, koření a dršťky.
 - 
                                4
Zvlášť připravíme světlou jíšku z mouky a másla, zalijeme ji, rozmícháme do hladka a přilijeme k ostatnímu.
 - 
                                5
Vše společně povaříme cca 15 minut.
 - 
                                6
Jako přílohu podáváme vařené brambory anebo bílý chléb.