Řecké karbanátky z jiker

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Kapří jikry
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Máta
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory vařené
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 159 mg
  • Draslík 268.5 mg
  • Vláknina 2594.8 mg
  • Vitamín A 2594.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 7.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a propláchnuté jikry povaříme 10 minut ve vodě, scedíme a rozmixujeme.

  • 2

    Přidáme uvařené, rozmačkané brambory, oloupanou, nastrouhanou cibuli, nasekanou petrželku a mátu. Osolíme, opepříme a vše dobře prohněteme.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je v hladké mouce a smažíme zprudka na rozpáleném oleji na pánvi po obou stranách.

Komentáře k receptu