Italská sýrová polenta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1340 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 25.5 mg
 - Draslík 823.4 mg
 - Vláknina 21612.2 mg
 - Vitamín A 21612.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.4 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli, lilek a cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Papriku nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olej a všechnu nakrájenou zeleninu spolu s prolisovaným česnekem a nadrobno nakrájenou chilli papričkou podusíme pod pokličkou cca deset minut.
 - 
                                2
Po deseti minutách přidáme na kostky nakrájená rajčata, sůl a pepř. Dusíme, dokud nejsou rajčata měkká.
 - 
                                3
V hrnci přivedeme vodu k varu, ochutíme ji solí a postupně za stálého míchání do ní vmícháváme polentu. Nepřestáváme míchat, dokud nezačne být polenta hustá. Po cca 5 minutách dáme stranou, pořádně ji opepříme a vmícháme do ní nastrouhaný či na kostky pokrájený sýr.
 - 
                                4
Polentu rozdělíme na talíře, na ní navršíme zeleninu a ihned podáváme.