Roštěná s brusinkovou omáčkou
Suroviny
- 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 400 g Kompot brusinkový
 - 100 g Cukr krupice
 - 70 ml Máslo čerstvé
 - 50 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 1.5 polévková lžíce Solamyl
 - 0.5 polévková lžíce Pomerančová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 853 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 299 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 135 mg
 - Draslík 630.5 mg
 - Vláknina 384.5 mg
 - Vitamín A 384.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou a osušenou roštěnou osolíme, opepříme a ze všech stran osmažíme na másle. Osmažené maso vložíme do pekáče i s máslem a zhruba 40 minut pečeme v předehřáté troubě. Během pečení přeléváme výpekem.
 - 
                                2
V mezičase v kastrole svaříme brusinkový kompot s cukrem a skořicí. Do omáčky zašleháme solamyl rozmíchaný s vodou a povaříme do zhoustnutí. Na závěr vaření přidáme strouhanou pomerančovou kůru.
 - 
                                3
Roštěnou nakrájíme na tenké plátky a servírujeme přelité omáčkou.