Štáva z bezinek s vůní vanilky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 700 g Cukr krupice
  • 20 g Kyselina citrónová
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Skořice celá
  • 2 l Voda pitná
  • 1.8 kg Bezinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 174.9 mg
  • Vláknina 9861.6 mg
  • Vitamín A 9861.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté bezinky necháme okapat, otrháme kuličky a prolisujeme je v odšťavovači.

  • 2

    Získanou šťávu (1 litr) dáme do smaltované nádoby. Přidáme vodu, cukr, vanilkový lusk, hřebíčky, kousek celé skořice a šťávu pomalu přivedeme k varu. Vaříme jen do doby (asi 5-7 minut), než se cukr rozvaří. Přimícháme kyselinu citronovou, necháme přejít varem asi 2-3 minuty a hrnec odstavíme z plotny.

  • 3

    Horkou šťávu naléváme do čistých suchých lahví přes trychtýř se sítkem. Dobře je uzavřeme a uskladníme na tmavém, chladném místě.

Komentáře k receptu