Kuřecí prsa s plátky pomerančů a praženými mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 413 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 156 mg
 - Draslík 987 mg
 - Vláknina 7889 mg
 - Vitamín A 7889 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.7 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsíčka omyjeme, zbavíme kostí, přepůlíme, naklepeme a osolíme. Spaříme a oloupeme mandle a potom je na suché pánvi opražíme dorůžova. Oloupeme pomeranče a nakrájíme je na silnější plátky, jádra odstraníme. Na pánvi rozpustíme cukr na karamel, zalijeme suchým bílým vínem, citrónovou šťávou a svaříme na hustou omáčku, ve které nahřejeme plátky pomerančů. Vše udržujeme v teple.
 - 
                                2
Osolená kuřecí prsíčka vložíme na pánev s rozpáleným máslem a po každé straně je 5 minut opékáme. Opečená prsíčka přendáme na ohřáté talíře. Do výpeku nalijeme 2 lžíce vody, přisolíme, povaříme a přelijeme přes opečené maso.
 - 
                                3
Takto upravená prsíčka poklademe plátky pomerančů s karamelovou omáčkou a posypeme je praženými mandlemi.