Letní roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Ořechy vlašské
  • 100 g Cukr krupice
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Broskve
  • 1 hrst Jahody zahradní
  • 1 hrst Meruňky
  • 1 balení Ztužovač šlehačky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 296.1 mg
  • Draslík 185.8 mg
  • Vláknina 2615 mg
  • Vitamín A 2615 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme celá vejce do pěny a zašleháme mleté ořechy.

  • 2

    Rozetřeme směs na plech vyložený pečícím papírem a 15 minut pečeme v troubě.

  • 3

    Poté necháme zchladnout a poté plát s pečícím papírem srolujeme. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a nakrájíme ovoce na plátky. Rozbalíme roládu, potřeme 2/3 šlehačky, posypeme plátky ovoce a zabalíme.

  • 4

    Roládu pomažeme zbylou šlehačkou a ozdobíme dle fantazie.

Komentáře k receptu