Benátské bochánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 42 g Droždí sušené
  • 150 g Salám Poličan
  • 80 g Tuk
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 100 g Olivy černé
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Sezam - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 139 mg
  • Draslík 158.7 mg
  • Vláknina 9379.5 mg
  • Vitamín A 9379.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko, mouku, sůl, žloutky a tuk smícháme a přidáme vzešlý kvásek.

  • 2

    Zpracujeme těsto, po vykynutí do něj přidáme olivy a nakrájený salám.

  • 3

    Z těsta tvoříme bochánky, které dáváme na pečící papír a necháme chvíli kynout.

  • 4

    Potřeme vajíčkem, posypeme semínky a dozlatova upečeme.

Komentáře k receptu