Ztracená vejce s dušenou zeleninou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 149 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 6 g
- Sodík 779 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 484.2 mg
- Vláknina 6110 mg
- Vitamín A 6110 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, nakládaná rajčata scedíme, papriky zbavíme jádřinců, rozkrájíme na nudličky, cuketu na malé kostičky, česnek prolisujeme. 
- 
                                2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a osmahneme. Přidáme papriky, cuketu, krátce podusíme. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme, vsypeme trochu cukru a podusíme do zhoustnutí. 
- 
                                3Do hrnce vlijeme vodu, trochu octa a přivedeme k varu. Lžící roztočíme vroucí vodu, po jednom vlijeme vejce a uvaříme jako zastřená (jinak nazývaná též "ztracená") vejce. 
- 
                                4Na talířky upravíme dušenou zeleninu, doprostřed položíme opatrně po jednom vejci a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        