Papriková polévka s rajčaty
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 1250 ml Voda pitná
- 3 kávová lžička Vegeta
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 3 ks Rajčata
- 3 ks Paprikové lusky čerstvé
- 2 špetka Kmín mletý
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 155 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 13 g
- Sodík 376 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 252.8 mg
- Vláknina 1461.2 mg
- Vitamín A 1461.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné kapie nakrájíme na nudličky a spařená, oloupaná rajčata na kostičky. 
- 
                                2Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky a ještě chvíli mícháme. Vše zasypeme mletou paprikou, promícháme a zalijeme vodou. Vsypeme nakrájené kapie, vegetu, kmín a od bodu varu vaříme asi 10 minut. Přidáme nakrájená rajčata, povaříme ještě asi 2 minuty a odstavíme. 
- 
                                3Dochutíme solí a vmícháme nakrájenou petrželku. 
- 
                                4Polévku můžeme doplnit vařenými těstovinami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        