Kdoulový sýr ze slupek II
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 43 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 143.8 mg
- Vláknina 123.3 mg
- Vitamín A 123.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kdoule omyjeme, nejlépe pomocí kartáčku. Nakrájíme na čtvrtky, oloupeme a zbavíme 
- 
                                2jádřinců. Dužinu nakrájíme na menší kousky a použijeme na kompot. 
- 
                                3Slupky použijeme va výrobu sýra. Dáme je do širšího kastrolu, podlejeme vodou 
- 
                                4do výšky cca 2 cm, přidáme cukr a kyselinu citronovou rozpuštěnou ve lžíci vody 
- 
                                5a vaříme pod pokličkou do změknutí. Přidáme skořici a po vychladnutí rozmixujeme. 
- 
                                6Hmotu rozestřeme na jemně olejem vymaštěný plech, posypeme posekanými ořechy 
- 
                                7a rozinkami (uvařenými ve vodě), které opatrně vtlačíme do hmoty a necháme oschnout 
- 
                                8v teplé troubě anebo na teplém radiátoru. Pokrájíme na kousky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        