Rajčatový chlebový salát s pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Feta
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Veka
  • 2 polévková lžíce Pesto
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 152 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 168 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 188.5 mg
  • Vláknina 2412.8 mg
  • Vitamín A 2412.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Gril rozehřejeme na nejvyšší stupeň.

  • 2

    Ze všech stran potřeme kostky veky olejem a rozprostřeme na plech.

  • 3

    2 minuty grilujeme dozlatova. Necháme 10 minut chladnout.

  • 4

    Připravíme zálivku - rozehřejeme v hrnci olej, přidáme čili papričku a minutu smažíme, dokud nezměkne. Odstavíme, osolíme a opepříme.

  • 5

    Opečené kostky veky smícháme s rajčaty, cibulí, pestem, sýrem feta a posypeme bazalkou.

  • 6

    Přelijeme zálivkou a promícháme.

Komentáře k receptu