Barevný rosol

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Cuketa
  • 75 g Želatina bílá plátky
  • 250 g Fenykl obecný
  • 600 g Mrkev kořen
  • 1 ks Bageta
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Tabasco
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 179 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 763.9 mg
  • Vláknina 32903.7 mg
  • Vitamín A 32903.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev očistíme, uvaříme doměkka a rozmixujeme se šťávou vylisovanou z půlky citronu, 1 dílkem šalotky, 3-4 kapkami tabasca, solí, pepřem a trochou vody ve které se vařila.

  • 2

    Cukety uvaříme a rozmixujeme s trochou česneku, solí a pepřem.

  • 3

    Fenykl očistíme a uvaříme spolu s dílkem citronu. Poté ho rozmixujeme se špetkou soli a lístkem bazalky.

  • 4

    Želatinu rozdělíme do třech misek a namočíme. Jednu porci vymačkáme a necháme rozpustit na mírném ohni v 50ml vody. Odstavíme, přidáme rozmixovanou mrkev. Vznikne nám mrkvový rosol.

  • 5

    Ze zbylých porcí stejným způsobem připravíme rosol z fenyklu a cuket.

  • 6

    Mrkvový rosol rozdělíme do 8 formiček a necháme ztuhnout v lednici. Poté na něj nalijeme vrstvu cuketového rosolu, necháme ztuhnout, nalijeme fenyklový rosol a po ztuhnutí opět mrkvový.

  • 7

    Bagetu nakrájíme na plátky, potřeme olejem, ochutíme solí a oreganem. Necháme 2 min zapéct v troubě předehřáté na 180C.

  • 8

    Ztuhlý rosol vyklopíme, nakrájíme na cihličky a podáváme na plátcích bagety.

Komentáře k receptu