Olejová bábovka

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10 porcí

Suroviny

  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 hrnek Mouka polohrubá
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • 1 hrnek Cukr krupice
  • 0.5 hrnek Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 90.7 mg
  • Draslík 182.9 mg
  • Vláknina 2658.1 mg
  • Vitamín A 2658.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, cukr, olej, mléko, vejce a kypřící prášek do pečiva dobře smícháme v hladké těsto.

  • 2

    Těsto vlijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. Ve středně vyhřáté troubě pečeme 35 - 45 minut.

  • 3

    Před podáváním bábovku pocukrujeme.

Komentáře k receptu

  • JanaB
  • 27.01.2017 14:39:55

Stačí polovina mléka.

Odpovědět
  • Aleisa
  • 26.01.2017 18:57:06

Použila jsem pouze poloviční množství mléka!
Místo části cukru jsem dala cukr vanilkový a přidala citronovou kůru, to vše pro lepší chuť. Bábovka se mi zdá lepší, pokud se na začátku vyšlehají vejce s cukrem do pěny a pak se už opatrně přidá vše ostatní. Ale dá se postupovat i tak, jak uvádí recept, je to zase rychlejší. Kypřící prášek vždy smíchám dohromady s moukou. Forma se může místo strouhankou vysypat kokosem. Po těchto úpravách můžu recept doporučit.

Odpovědět
  • Aleisa
  • 19.01.2017 17:40:01

Chtěla bych se zeptat, jestli na dané množství mouky opravdu patří 200 ml oleje a ještě 400 ml mléka. Je to hodně. Děkuji.

Odpovědět
  • Alba
  • 29.03.2014 14:26:58

Moc dobrá ! Díky za recept !

Odpovědět