Opečené šťouchané brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 121 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 14.6 mg
 - Draslík 814.1 mg
 - Vláknina 10264.8 mg
 - Vitamín A 10264.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Na rozpáleném sádle zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme brambory, osolíme, opepříme, rozšťoucháme a opečeme je.
 - 
                                3
Podáváme jako přílohu k vařenému hovězímu masu, smaženým játrům nebo k opečeným uzeninám.