Zapečené brambory s květákem a masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 837 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 175.3 mg
 - Draslík 898.1 mg
 - Vláknina 13152 mg
 - Vitamín A 13152 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené, prochladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Uvařené (nebo upečené) maso nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Do vymazané zapékací mísy rozložíme vrstvu brambor, osolíme, přidáme vrstvu květáku a masa, posypeme petrželkou, poklademe kousky másla a posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                3
Nakonec vše zalijeme vejcem rozšlehaným v mléce a dáme péci do středně vyhřáté trouby.