Ořechový karamel
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 27.4 mg
 - Draslík 111.3 mg
 - Vláknina 3350.6 mg
 - Vitamín A 3350.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vyloupané ořechy svaříme ve vodě, jemně je nameleme a smícháme se sušeným mlékem.
 - 
                                2
Z cukru a šálku vody svaříme sirup a vmícháme do něj svařené ořechy s mlékem. Za stálého míchání necháme na plotně probublávat, až směs hodně zhoustne.
 - 
                                3
Na vymaštěný plech nalijeme připravenou směs, trochu rozválíme, postříkáme růžovou vodou a necháme vychladnout. Karamel nakrájíme na malé čtverečky.