Vejce v kelímcích s drůbežími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 185 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 463.9 mg
 - Draslík 252 mg
 - Vláknina 551 mg
 - Vitamín A 551 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme důkladně nasekanou petrželovou nať, pokrájená játra, osolíme, podusíme, odstavíme z ohně.
 - 
                                2
Na dno kelímku vložíme čtvrtinu jater, rozklepneme vejce, osolíme, přidáme lžíci smetany. Posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme máslem.
 - 
                                3
Vaříme ve vodní lázni 8 až 10 minut.