Tykev dušená s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 163 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 676.4 mg
 - Vláknina 5976.2 mg
 - Vitamín A 5976.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté, neoloupané mladé tykve nakrájíme na kostičky a vložíme do kastrolu. Přidáme oloupaná, na plátky nakrájená rajčata, přisypeme nasekanou petrželku, jemně nakrájený česnek, osolíme a opepříme. Přilijeme olej a lžíci vody. Pod pokličkou dusíme bez míchání na mírném ohni doměkka, občas jen potřeseme kastrolem.
 - 
                                2
Podáváme jako hlavní chod s chlebem nebo jako přílohu k masu.