Kohout pro labužníky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 863 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 702 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 192.1 mg
 - Draslík 659.2 mg
 - Vláknina 3241.1 mg
 - Vitamín A 3241.1 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného kohouta rozdělíme na čtyři porce, osolíme a opepříme. Maso potřeme olejem (1 polévková lžíce) smíchaným se šťávou vymačkanou z citronu, jemně nakrájenou cibulí a nasekanou celerovou natí. Necháme 1 hodinu uležet v chladničce.
 - 
                                2
Potom vložíme porce do rozpáleného zbylého oleje a zprudka osmahneme. Podlijeme vývarem, přilijeme víno a dusíme pod pokličkou doměkka.