Bramboráky se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 228 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 15.3 mg
 - Draslík 1429.9 mg
 - Vláknina 15877.8 mg
 - Vitamín A 15877.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nahrubo nastrouháme, osolíme a opepříme. Očištěné žampiony nakrájíme na poloviny, oloupané cibulky pokrájíme na kolečka.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, opečeme na něm žampiony, přidáme cibulky a ještě krátce opečeme. Vyjmeme a odložíme na teplé místo. Do pánve postupně doplňujeme zbylý olej, smažíme na něm 8 bramboráků po obou stranách.
 - 
                                3
Usmažené bramboráky rozložíme na plech, poklademe je žampiony s cibulí, na každý položíme 1/2 plátku sýru a vše opepříme.
 - 
                                4
Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě asi 10 minut a podáváme posypaný nasekanou petrželkou.