Mrkvová polévka s krůtím masem
Suroviny
- 250 g Krůtí prsa
 - 500 g Mrkev kořen
 - 800 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Jablka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.17 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 297 g
 - Sodík 1184 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 44.4 mg
 - Draslík 618.7 mg
 - Vláknina 16035.2 mg
 - Vitamín A 16035.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krůtí prsa omyjeme, vetřeme do nich sůl a pepř, zprudka je opečeme na lžíci oleje. Zmírníme příkon tepla, maso zvolna opékáme ještě 10 minut. Opečené maso nakrájíme na nudličky a necháme na teplém místě. Výpek zředíme vývarem a dáme stranou.
 - 
                                2
Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Omytá jablka nakrájíme na kostky.
 - 
                                3
Cibuli s česnekem necháme zesklovatět na lžíci oleje, přidáme mrkev, jablka, zalijeme vývarem a vaříme 10 minut. Potom vše rozmixujeme, smícháme se zbylým vývarem a výpekem. Polévku osolíme, opepříme a ochutíme worcesterem.
 - 
                                4
Podáváme s nudličkami masa a nasekanou petrželkou.