Výborná pečená zelenina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 350 g
 - Sodík 25 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1051.7 mg
 - Vláknina 23722.5 mg
 - Vitamín A 23722.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 116.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vymažeme plech na pečení olivovým olejem. Rozehřejeme troubu na cca 160°C. Oloupeme cibuli a nakrájíme na širší kolečka, očistíme mrkev, když je větší, rozkrojíme ji. Vykrojíme vnitřek paprik, ty poté rozkrojíme. Větší brambory omyjeme a podélně rozkrojíme. Všechnu zeleninu naskládáme na plech, vložíme do trouby, potřeme zbytkem oleje a pečeme cca 30 minut. V mezičase oloupeme 1 hlavičku česneku, přidáme na plech a pečeme dalších 10 minut.