Šašlik z okounů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 199 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 193.3 mg
 - Vláknina 5894.8 mg
 - Vitamín A 5894.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso z očištěných okounů nakrájíme na kousky a polijeme marinádou připravenou smícháním oleje, octa, soli, pepře, utřeného česneku, 1 nasekané cibule a špetky cukru. Necháme asi 2 hodiny v chladničce.
 - 
                                2
Maso osušíme a napichujeme střídavě s plátky oloupané cibule na špejle nebo na jehly.
 - 
                                3
Šašlik pečeme na plechu na oleji ve středně vyhřáté troubě. Během pečení poléváme marinádou a olejem.
 - 
                                4
Podáváme s dílky citronu. Vhodnou přílohou je rýže a čerstvá zelenina.