Paprikové brambory se šalotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 1013 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 909.1 mg
 - Vláknina 2625 mg
 - Vitamín A 2625 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Neloupané brambory důkladně opereme a omyjeme a vaříme 20 minut ve vodě tak osolené, až v ní brambory plavou na povrchu. Když se brambory uvaří, vodu slijeme.
 - 
                                2
Česnek, šalotku a petrželovou nať nasekáme nadrobno a osmahneme dozlatova na rozehřátém oleji. Těsně před koncem smažení posypeme směs mletou paprikou.
 - 
                                3
Směs a brambory promícháme. Je-li potřeba, dochutíme solí.
 - 
                                4
Podáváme horké.