Minestra s rýží a mušlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 576 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 502.3 mg
 - Vláknina 10217.5 mg
 - Vitamín A 10217.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mušle omyjeme, vhodíme do mísy s množstvím studené osolené vody a necháme pročistit. Oloupeme stroužky česneku a lehce podrtíme. Omyjeme petrželku a nasekáme. Pod studenou tekoucí vodou promyjeme ančovičku, vyjmeme z ní páteř a pokrájíme na kousky. Spaříme rajčata nasekáme nahrubo.
 - 
                                2
Scedíme mušle, omyjeme a vhodíme do hrnce. Přidáme stroužek česneku, nasekanou petrželku, bílé víno a olej necháme pod pokličkou za občasného zatřesení hrncem otevřít. Měkkýše vyloupeme ze skořápek a dáme do mísy (pár mušlí necháme nevyloupaných na ozdobu). Vyhodíme skořápky a neotevřené mušle, scedíme tekutinu z vaření a uschováme.
 - 
                                3
Na oleji osmažíme stroužek česneku, přidáme pokrájenou ančovičku a mícháme, dokud se kousky ančoviček nerozpustí. Přidáme rajčata a několik minut dusíme, vyhodíme česnek, přisypeme rýži. Za častého míchání dusíme 1-2 minuty. Přilijeme vařící vodu, uschovanou tekutinu z vaření mušlí, dosolíme a rýži vaříme za občasného zamíchání na mírném plameni 18 minut.
 - 
                                4
Několik minut před koncem vaření přidáme vyloupané měkkýše a celé mušle. Vše povaříme a podáváme rýžovou minestru s mušlemi horkou, posypanou nasekanou petrželkou a čerstvě mletým pepřem. Můžeme zastříknout olivovým olejem.