Dušené hlávkové zelí s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 148 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 5.8 mg
 - Draslík 506.2 mg
 - Vláknina 15233.8 mg
 - Vitamín A 15233.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 87 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ze zelí odstraníme poškozené listy, zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Nakrájené zelí vložíme na rozpuštěné sádlo, přidáme oloupaná hrubě nastrouhaná jablka, která jsme zbavili jádřinců, poté podlijeme vodou, přidáme sůl, kmín a dusíme za občasného míchání. Když je zelí téměř měkké, přidáme ocet a cukr.