Brambory zapečené v troubě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 410 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 65.8 mg
 - Draslík 796.5 mg
 - Vláknina 10398.3 mg
 - Vitamín A 10398.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory umyjeme a ve slupce je dáme vařít do solené vody. Ještě teplé oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a naskládáme na máslem vymaštěný pekáč. Brambory opepříme, osolíme, posypeme slakdou paprikou.
 - 
                                2
Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, zalijeme smetanou a dáme do trouby na 5 minut zapéct, aby se ná roztavil sýr.
 - 
                                3
Nakonec posypeme nadrobno nasekanou petrželku.