Pangasius s jablky a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Pangasius - filety
  • 400 g Jablka
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 100 g Křen
  • 300 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 525 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 173.3 mg
  • Vláknina 5254.3 mg
  • Vitamín A 5254.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z pangasia nakrájíme na menší porce, osolíme, rozložíme do vymazaného pekáčku, přidáme bokový list, poklademe plátky másla a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 20 minut, v průběhu pečení otočíme.

  • 2

    Mezitím oloupeme a nastrouháme jablka a křen, v míse důkladně promícháme a přidáme vyšlehanou smetanu. Není potřeba nijak dochucovat.

  • 3

    Upečenou rybu rozložíme na plochou mísu a zalijeme částí připravené omáčky, ozdobíme kolečky citronu, zbytek omáčky servírujeme zvlášť v misce.

Komentáře k receptu