Brambory Eva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 504 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 27 mg
 - Draslík 783.9 mg
 - Vláknina 9772.5 mg
 - Vitamín A 9772.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory nakrájíme na velmi tenké plátky, nejlépe na krouhači v robotu.
 - 
                                2
Vymastíme zapékací pánev. Navrstvíme v ní brambory, každou vrstvu osolíme a opepříme a poklademe vločkami másla.
 - 
                                3
Pánev zakryjeme alobalem potřeným tukem, přikryjeme pokličkou a opékáme na mírném ohni asi 15 minut nebo až je spodek brambor zlatavý.
 - 
                                4
Pánev přeneseme do předehřáté trouby a pečeme na 190 °C (plyn 5) 30 minut nebo až jsou brambory měkké.
 - 
                                5
Přes pánev položíme nahřátý talíř a vyklopíme na něj koláč tak, aby bylo opečené dno navrchu. Ihned podáváme nakrájené na dílky.