Kuřecí milagutannir
Suroviny
- 150 g Rýže loupaná
 - 1200 g Kuře
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 10 ks Feferony
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 276 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 158 mg
 - Draslík 565.6 mg
 - Vláknina 5073 mg
 - Vitamín A 5073 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Feferonky nadrobno nasekáme nebo rozemeleme a smícháme s ostatním kořením. Kuře naporcujeme, zalijeme vodou, ochutíme solí a necháme dusit. Po cca 10 minutách přidáme feferonky s kořením a dál dusíme do poloměkka.
 - 
                                2
Cibuli nasekáme, orestujeme na rozpáleném másle dozlatova, přidáme k masu, přilijeme horkou vodu, přisypeme rýži a znovu přivedeme k varu.
 - 
                                3
Jakmile jsou maso i rýže měkké, vhodíme do polévky nasekanou petrželku, plátky citronu a podáváme.