Květákový salát s taveným sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 249 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 3.1 mg
 - Draslík 448.5 mg
 - Vláknina 6000 mg
 - Vitamín A 6000 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 72.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 194.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme a po okapání a vychladnutí květák jemně nasekáme.
 - 
                                2
Smetanové sýry rozmixujeme s olejem, mlékem a solí. Během mixování přiléváme jen tolik mléka, aby vznikla krémová zálivka.
 - 
                                3
Nasekaný květák promícháme se zálivkou a necháme v chladničce chvíli proležet.
 - 
                                4
Salát můžeme podávat s čerstvým pečivem.