Vínová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 90 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 173 mg
 - Vláknina 795 mg
 - Vitamín A 795 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do rendlíku rozklepneme vejce, přilijeme víno, vodu a dobře rozkvedláme. Přidáme vanilkový cukr, krupicový cukr, strouhanou citronovou kůru, důkladně promícháme a přivedeme k varu. Za stálého míchání povaříme 5 minut a odstavíme.
 - 
                                2
Polévku rozdělíme do ozdobných misek a ještě horkou podáváme.