Bramborovo-jablečná kaše

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 750 g Jablka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 6 g Sůl
  • 10 g Cukr krupice
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 32 mg
  • Draslík 780.1 mg
  • Vláknina 13200 mg
  • Vitamín A 13200 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na kusy a také uvaříme ve vodě doměkka. Obojí ještě horké slijeme a přendáme do hrnce. Směs brambor a jablek nejdříve rozmačkáme nahrubo, poté je zalijeme ohřátou smetanou a vyšleháme do hladké kaše. Osladíme cukrem a podáváme polité rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu