Rajčata plněná celerovou směsí
Suroviny
- 200 g Sýr Čedar
 - 100 g Jogurt bílý
 - 100 g Majonéza
 - 20 g Petržel - nať
 - 200 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 30 g Cibulka jarní
 - 100 g Sýr kozí
 - 6 g Oregano sušené
 - 3 ml Citronová šťáva
 - 80 ml Olej olivový extra panenský
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 ks Celer bulvový
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Jablka
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 kg Rajčata
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 165 g
 - Sodík 577 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 87 mg
 - Draslík 955.1 mg
 - Vláknina 15230.5 mg
 - Vitamín A 15230.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.8 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný celer jemně nastrouháme do misky. Přidáme strouhaný sýr, očištěnou omytou mrkev a bez jádřinců na kousky rozkrájené jablko. Vše pokapeme citrónovou šťávou, pocukrujeme, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec přidáme jogurt, majonézu, nasekanou petrželovou nať, všechny suroviny ještě promícháme.
 - 
                                2
Rajčata omyjeme, odřízneme z nich vršky a naplníme je připravenou náplní. Odříznuté vršky opět položíme na povrch rajčat a podle porcí je rozdělíme na jednotlivé studené talíře.
 - 
                                3
Do smetany nakrájíme zelenou část jarní cibulky, promícháme a každé rajče přelijeme. Nakonec talíře ozdobíme na malé kousky pokrájený sýrem, pokapeme olejem a posypeme oreganem.