Vařené brambory s řasami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 800 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 666.5 mg
 - Vláknina 8995 mg
 - Vitamín A 8995 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 30.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut do měkka. Odlijeme 40 ml vývaru z brambor, zbytek vylijeme. Do hrnce k horkým bramborám přidáme máslo, strouhanou citronovou kůru, šťávu, vodu z brambor, postavíme zpátky na oheň a mícháme, až se máslo zcela rozpustí. Přisypeme posekané řasy, hrnec zakryjeme pokličkou, odstavíme a necháme řasy cca 2 minuty zapařit, aby změkly.
 - 
                                2
Promícháme, upravíme na talíře, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.