Ořechová omáčka se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 428 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 324.9 mg
 - Vláknina 6565 mg
 - Vitamín A 6565 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.3 mg
 - Vitamín E 5.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata scedíme, trochu pokrájíme, feferonku rozkrojíme, zbavíme semínek a zbytek posekáme najemno, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přidáme rajčata, česnek, feferonku, mleté mandle, mleté ořechy a dusíme doměkka. Odstavíme, ochutíme solí, pepřem, octem a přimícháme zbytek oleje.
 - 
                                3
Omáčku podáváme k rybám.