Holandská ořechová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 100 ml Voda pitná
  • 60 ml Ocet malinový
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 515 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 331.7 mg
  • Draslík 608.9 mg
  • Vláknina 24064.8 mg
  • Vitamín A 24064.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve 100 ml vody uvaříme 4 ořechová jádra, jemně nasekáme a spolu s rozdrcenými zrnky pepře a bobkovým listem povaříme několik minut. Vývar přecedíme, přidáme žloutky a ve vodní lázni ušleháme

  • 2

    krém. Máslo rozpustíme na mírném plameni a zlehka přiléváme ke žloutkovému krému. Opatrně mícháme, aby omáčka získala krémovou konzistenci. Zbývající ořechy nasekáme na drobné kousky a přimícháme je do omáčky. Dochutíme solí, pepřem a malinovým octem.

Komentáře k receptu